بیانیه کانون کارگردانان سینمای ایران خطاب به دولت آقای پزشکیان


کانون کارگردانان سینمای ایران با انتشار بیانیه‌ای خواسته خود از دولت مسعود پزشکیان را در هشت بخش تشریح کردند.

کانون کارگردانان سینمای ایران با استقبال از شعار دولت جدید که آمده تا تغییرات اساسی در عرصه مدیریت فرهنگی ایجاد کند و با حمایت از تفکر مشاور فرهنگی این دولت که معتقد به دولت فرهنگی است نه فرهنگ دولتی، خواهان تغییرات زیر است:

۱- دلجویی از همه اهالی سینما و سینماگرانی که به خاطر تفکر، نظر و اعتراضشان با نگاه امنیتی تحقیر، ممنوع الکاری و زندان روبرو شدند. مدیریت باید پای این عقیده بایستد که از این پس اهالی سینما که صاحب تفکر ، نظر و عقیده هستند با مشکلاتی که در مدیریت پیشین برایشان پیش آمد مواجه نشوند و دیگر سینماگری در زندان نباشد یا ممنوع الکار نشود.

۲- مدیریت جدید نباید اجازه دهد نهادهای امنیتی و موازی در سینما دخالت کند و قاطعانه باید از آزادی اندیشه و عقیده در سینما دفاع کند .

۳- مدیریت جدید باید فضای امنی برای فیلمسازان سینمای متفکر فراهم کند و تمامی فیلمسازانی که در چند سال گذشته نتوانستند فیلم بسازند و یا نخواستند در مدیریت فرهنگی گذشته فیلم بسازند و نیز تمامی فیلمسازانی که مهاجرت کردند باید بتوانند به ایران برگردند و فیلم خودشان را بسازند.
مدیریت فرهنگی همچنین باید تحولات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی جامعه ایران پس از اعتراضات سال ۱۴۰۱ را بسیار جدی بگیرد تا فیلمسازان بتوانند همگام با این تحولات فیلم بسازند.

۴- ما خواهان حذف هر گونه نظارتی قبل از ساخت فیلم هستیم و پروانه ساخت باید حذف شود.
شورای پروانه نمایش هم باید ترکیبی از همه تفکرات داخل سینما و زیر نظر صنوف سینما باشد و درجه بندی سنی برای عرضه اندیشه های متفاوت رعایت شود.

۵- شفاف کردن همه مسائل فرهنگی و فشارهایی که بر دولت فرهنگی وارد خواهد شد باید جزء رئوس برنامه های مدیریت جدید باشد و نباید هیچ توافقی پشت پرده صورت گیرد حتی اگر توافق برای حل یک مشکل فرهنگی باشد. صنوف باید در جریان همه فشارها قرار گیرد این شفافیت باید شامل مسائل مالی داخل سینما هم باشد .

۶- مدیریت جدید باید با عدالت با همه اهالی سینما برخورد کند و خودی و غیر خودی نباید در ساخت فیلم مد نظر قرار گیرد صاحبان همه تفکرات سینما چه روشنفکر عرفی، چه روشنفکر دینی، چه فیلمساز سینمای عامه پسند همه خودی هستند.

۷- همه فیلم هایی که در سه سال گذشته و سالهای قبل تر توقیف شدند باید پروانه نمایش بگیرند و از این پس باید اعمال درجه بندی سنی مانع توقیف فیلم ها شود .

۸- اگر مدیریت سینما در سه سال گذشته مجبور شد برای حفظ بقا از سینمای کمدی و سینمای عامه پسند حمایت کند این سینما مسلمأ پاشنه آشیل مدیریت فرهنگی دولت جدید خواهد شد چون برخی از فیلم های کمدی که در سه سال گذشته به نمایش در آمده اند اگر در دولت های قبل به نمایش در می آمدند با تحلیل ها و تفسیرها و مخالفینی روبرو می شدند که تفکری شبیه مدیران سه سال گذشته داشته اند بنابراین مدیریت جدید باید هوشیارانه حمایت از جریان اصلی و سینمای عامه پسند و رشد اقتصادی سینمای ایران را جدی بگیرد و اگر فشاری بر این سینما وارد شد تسلیم نشود و تبلیغات فیلم ها همانگونه که در سه سال گذشته آزاد بود باید در آینده نیز آزاد باشد.
دولت جدید باید با برنامه ریزی دقیق زمینه رشد این سینما از نظر کیفیت را فراهم کند بدون حذف و ممنوعیت.

در پایان کانون کارگردانان سینمای ایران تاکید دارد مدیری باید برای اداره فرهنگ و هنر انتخاب شود که تاریخ مدیریت فرهنگی سالهای گذشته را مطالعه کرده باشد و از تجربیات خوب و مفید مدیران گذشته در اداره سینما در دوره‌هایی که رشد و بالندگی سینمای ایران مدیون برنامه‌ریزی مدیریت‌ها بوده استفاده کند، این مدیریت باید با انتخاب همکاران متخصص و آگاه در امور سینما بتواند با همه تفکرات داخل سینمای ایران تعامل کند.

کانون کارگردانان سینمای ایران

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *